SVERIGEDEMOKRATERNA – SVERIGES STOLTHET! (repris)

2011, Var tionde i SD dömd:

Grovt sexuellt utnyttjande av underårig, djurplågeri och olaga vapeninnehav…

… Detta är några av de brott som förtroendevalda sverigedemokrater i Dalarna har blivit dömda för, enligt uppgifter från Sveriges radio.

Sverigedemokraternas ambition att rensa ut kriminella ur partiet verkar inte ha lyckats. Av de 39 Sverigedemokrater som är förtroendevalda i Dalarna är tio procent dömda för brott de senaste åren.

– Vi kan inte avsätta dem. Och inte kommunfullmäktige heller.

De är valda enligt lagen och valsystemet så som det ser ut, säger Marie Edenhager, ordförande för Sverigedemokraterna i Dalarna. Ända sedan valet 2002 har kandiderande Sverigedemokrater fått skriva under en vandelsförsäkran, där de intygar att de inte dömts för brott eller har andra lik i garderoben.

– Vi har varit ganska hårda i bedömningarna. Har man begått grova brott så fick man inte kandidera. Ändå är alltså 10,26 procent i Dalarna kriminellt belastade. De har dömts för brott de senaste åren och de fortsätter att begå brott.

Sverigedemokraterna är ett parti som vill ta krafttag mot brottsligheten men det finns flera exempel på brott som de förtroendevalda i Dalarna har begått. Det handlar bland annat om våld mot tjänsteman, försök till utpressning, olaga vapeninnehav, grov stöld, grovt sexuellt utnyttjande av underårig och misshandel.

– Vad vi kan ta ansvar för är att de som representerar Sverigedemokraterna på valsedel inte ska vara belastade med grova brott. Enligt Marie Edenhager så de dömda sverigedemokraterna vara personer som skrivits in på valsedlar utan att vara utsedda av partiet. Eller så har de ljugit.

– Är det någon som har ljugit i vandel, ja då får vi väl titta på det och ta ett samtal med de personerna.

Jimmie Åkesson kan ju inte rädda Sverige hela tiden…
Ibland finns det även en och annan tjej som ”behöver räddas…” :)
————————————————————————————————————————————

Editors notes:  -Vi Sverigedemokrater ser både fördelar och nackdelar, med att omsätta vår tuffa partilinje, – ”hårdare tag mot kriminella”,  i praktiken…

FÖRDELAR: Sverige blir ett trevligare och säkrare land att leva i.

NACKDEL: Vårt parti blir genast minst 10% mindre…

——————————————————————————————————————————–

Vill ha hårdare tag
– är själva dömda
Sverigedemokraterna vill ha hårdare tag mot brottslingar och propagerar för att man ska göra rätt för sig.Men många av deras kommunpolitiker har själva svårt att leva upp till partiets krav.

Mikael Hamrén, 38, Söderhamn: Dömd: Dömd till skyddstillsyn för misshandel av sin före detta sambo. Skuld: Har kronofogdeskulder på drygt 128 748 kronor, samtliga för obetalda underhåll och böter.

Alf Johansson, 51, Gällivare: Dömd: Dömd fem gånger, varav fyra till fängelse. Två av fallen rörde kvinnomisshandel (av två olika kvinnor). Även dömd för olaga vapeninnehav.

Håkan Carlsson, 25, Osby: Dömd: Dömd för grovt rattfylleri i mars 2007. Dömdes till 40 timmars samhällstjänst.

Jan Björklund, 46, Hallstahammar: Dömd: Dömd för urkundsförfalskning efter att ha förfalskat en namnteckning på sin vapenlicens.

Ronny Lind, 34, Falköping: Dömd: Dömdes 2001 till fängelse efter att ha misshandlat sin dåvarande fru. Skuld: Har skulder hos kronofogden på 94 945 kronor, varav 81 592 kronor i obetalda underhåll och skatteskulder.

Runar Filper, 42, Sunne: Dömd: Dömd 13 gånger under 80- och 90-talen för bland annat misshandel, hets mot folkgrupp, narkotikabrott och stöld.

Keith Johansson, 65, Orust: Dömd: Dömd till 50 dagsböter för vapenbrott 2005. Skuld: Har inte betalat varken böter eller avgift till Brottsofferfonden.

Lars-Johan Hallgren, 34, Malmö: Dömd: Körde rattfull i december 2006. Blev av med körkortet och tvingades betala 100 dagsböter.

Kurt Nässlin, 65,
Mölndal: Dömd: Dömdes till böter för rattfylleri 2003. Lät både böter och avgift till Brottsofferfonden gå till kronofogden. Skuld: Har obetalda skulder på 111 183 kronor, varav 59 345 kronor är obetalda underhåll, skatter och tv-avgifter.

Michael Tell, 47, Landskrona: Skuld: Har obetalda skulder för underhåll på 31 437 kronor.

Mathias Lundvik, 33,
Ödeshög: Skuld: Har 99 206 kronor i obetalda skulder hos kronofogden, varav 80 918 är obetalda skatter och böter.

Peter Mathiason, 61, Lomma: Dömd: Dömdes 2000 till en månads fängelse för grovt rattfylleri.

Roger Hedlund, 27,
Gävle: Dömd: Dömdes 2000, tillsammans med den dåvarande lokala ledaren för Nationalsocialistisk front, för misshandel. Även dömd för stöld, häleri och grov olovlig körning.

Reine Wahlberg, 58,
Härryda: Dömd: Dömd till villkorlig dom och 110 timmars samhällstjänst för bokföringsbrott.

Samuel Älgemalm, 44,
Växjö: Dömd: Dömd till villkorlig dom och dagsböter för bedrägeri. 1995 erhöll han Kas-bidrag samtidigt som han uppbar socialbidrag. Han tvingades betala tillbaka 23 000 kronor till försäkringskassan.

Anders Rosberg, 32, Hallstahammar: Skuld: Har 78 680 kronor i obetalda skulder hos kronofogden, varav 29 999 i obetalda underhåll och skatter.

Carl-Johan Pettersson, 51,
Målilla: Skuld: Har 73 594 kronor i skulder hos kronofogden, varav 69?946 i obetalda underhåll och skatter.

Bruno Karlsson, 39,
Färgelanda: Dömd: Dömd till böter för flera fall av stöld och olovlig körning. Skuld: Har 83 962 kronor i skulder hos kronofogden för obetalda böter, underhåll och skatter. Har inte heller betalat avgiften till Brottsofferfonden.

Stig-Erik Werner, 38,
Tidaholm: Dömd: Är i samband med en vårdnadstvist dömd till böter för egenmäktighet med barn. Skuld: Har 214 392 kronor i skulder hos kronofogden för skatteskulder, obetalda böter, rättshjälpskostnader och underhåll.

Per-Olow Ejderhall, 46,
Ulricehamn: Dömd: Dömd för olovlig körning. Skuld: Har 180 167 kronor i skatteskulder.

Rolf Jönsson, 60,
Mörbylånga: Skuld: Har skulder på 236 215 kronor hos kronofogden, varav 80 567 är obetalda skatter.

John Larsson, 61,
Kil: Dömd: Dömdes 1992 till en månads fängelse för bokföringsbrott.

Ronny Lind
ombads lämna sverigedemokraterna när hans tidigare brottslighet blev känd, vilket han nu gjort. Men han kandiderade för partiet och har behållit sin plats i Falköpings kommunfullmäktige.

Fotnot: Skuldsummorna är de som var aktuella hos Kronofogden 3 maj 2007.
Källor: Egna undersökningar, Expo, Göteborgs- Posten, Värmlands Folkblad 2007.

—————————————————————————————————————————–

Kent Ekeroth, Riksdagsledamot för SD:

I samband med terrordåden i Oslo den 22 juli twittrade Kent Ekeroth:
”Någon som vågar sig på en gissning vem som ligger bakom bomberna i Norge?”

Dessvärre för Ekeroth så var norske terroristen Breivik ingen fanatisk Islamist utan en Sionistisk terrorist inspirerad av Counterjihadrörelsen, det vill säga  samma organisation som Ekeroth själv är en aktiv centralgestalt inom…

————————————————————————————————————————-
*

1 av 3 SD-POLITIKER

är beroende av BIDRAG

Källor: Valmyndigheten , Försäkringskassan 2007

På sverigedemokraternas mandat sitter i dag 246 personer. 204 av dessa, 82,9 procent, är i arbetsför ålder. Av dessa 204:

  • har 26 en taxerad inkomst på mindre än 50 000 kronor.
  • uppbär en av fem (19,6 procent) sjuk- och aktivitetsersättning.
  • är en tredjedel (34,3 procent) beroende av bidrag för sin försörjning.

—————————————————————————————————————————–

*

2009, SVERIGEDEMOKRATER får bidrag – för miljoner

Var femte folkvald sverigedemokrat

är sjukpensionär

De tycker att invandringen kostar för mycket. Men lever själva på bidrag.  De folkvalda sd-politikerna själva kostar välfärden miljonbelopp och att nära 20 procent av dem lever på sjukpension.

Mer än en tredjedel av ledamöterna är beroende av bidrag för att klara sin försörjning. Sedan valrörelsen inleddes i augusti har de kvitterat ut över 3,7 miljoner kronor från Försäkringskassan. Partiledaren Jimmie Åkesson tycker det är fel att jämföra sverigedemokrater med invandrare i bidragsfrågan.

– Jag vet inte om man kan ställa det i relation till varandra. Att många av våra företrädare är förtidspensionärer beror nog delvis på att den gruppen söker sig till nya politiska rörelser för att de är missnöjda och känner sig orättvist behandlade av de gamla partierna, säger han.

Sd-politikerna är också betydligt mer skuldsatta än såväl andra politiker som svensken i gemen.

14 procent av ledamöterna har aktiva skulder hos kronofogden. Totalt uppgår summan till över 2,6 miljoner kronor.

———————————————————————————————————————————-

Dömd SD-politiker uppmanas avgå

TT inrikes 2010-12-23
En sverigedemokratisk politiker i Sävsjö uppmanas av partiet att lämna sina uppdrag. Han är dömd till fängelse för grov misshandel av två män, och har ännu inte betalat det utdömda skadeståndet. (TT)

En sverigedemokratisk politiker i Sävsjös kommunfullmäktige uppmanas av partistyrelsen att lämna sina uppdrag. Mannen sitter även i en kommunal nämnd.
Politikern dömdes för några år sedan till 1,5 års fängelse för grov misshandel, sedan han skjutit två män med hagelgevär. Han har ännu inte betalat det utdömda skadeståndet till männen, som fick livshotande skador.
Om mannen behåller uppdragen blir han politisk vilde, skriver Smålands-Tidningen.

—————————————————————————————————————————-

8 UTPEKADE RASIST- OCH NAZISTSYMPATISÖRER I SVERIGEDEMOKRATERNA

EVA REMNEBRATT

Kandidat i Stockholms stift

Varit medlem i rasistiska Nationaldemokraterna.

PER-ERIK ÅKERSTRÖM

Kandidat i Västerås

Funnits med i nazistiska Riksfrontens kontaktregister.

Erik Hellsborn.   Erik Hellsborn. ERIK HELLSBORN

Kandidat i Göteborg

Har hyllat boken Vedergällning, som är utgiven av nazistiska Nordiska förlaget. Enligt boken styrs Sverige av pedofiler, judar och sexuellt avvikande.

MARTIN KLAUSEN

Kandidat i Härnösand

Ledde Nationaldemokraterna i Filipstad under 2003 och 2004.

JENS LEANDERSSON

Kandidat i Lund

Rört sig i nazistiska kretsar och skinhead-grupper i Helsingborg under 1990-talet, enligt polisen. Har prenumererat på nazistiska tidningen Info 14.

PATRIK EHN

Kandidat i Göteborg

Varit medlem i nazistiska Nordiska Rikspartiet. Satt i ledningen för fascistiska Föreningen Sveriges Framtid.

RUNAR FILPER

Kandidat i Karlstad stift

Dömd för flera brott, bland annat för att han kallat en man för ”jävla svartskalle”. Funnits med i nazistiska Riksfrontens kontaktregister. Har enligt Säpo prenumererat på den nazistiska tidningen Info 14.

ROGER HEDLUND

Kandidat i Uppsala stift

Dömd flera gånger, bland annat för en misshandel i Gävle tillsammans med den lokale ledaren för Nationalsocialistisk front i Gävleborgs län. Har prenumererat på nynazistiska tidningen Info 14. Stått med i kontaktregistren hos nazistiska Riksfronten och Nationella Alliansen.

Källor: TV-programmet Adaktusson, dagspressen

——————————————————————————————————————————–

Karl Olof Marcus Uvell – Timbros VD – tycker till…
 

Uvell är född 24 augusti 1971, sedan den 1 oktober 2010 vd för Stiftelsen Fritt Näringsliv/Timbro. Uppvuxen på Mariehem i Umeå.

Tidigare senior partner vid Kreab, vd för opinionsmätningsföretaget Demoskop, opinionsanalyschef vid Svenskt Näringsliv och grundare av och vd för omvärldsanalysföretaget United Minds.

Uvell sitter i styrelsen för Skattebetalarnas förening och satt tidigare i styrelsen för Centrum för rättvisa.

Han har tidigare också varit redaktör för Fria Moderata Studentförbundets tidskrift Svensk Linje och varit aktiv i MUF och moderaterna i Västerbotten.

———————————————————————————————————————————–

SD-kandidat dömd för misshandel

MELLERUD, 2010 Sverigedemokraten Peter Bjarting kandiderar till kommunfullmäktige i Mellerud i årets val. Han gör det med en dom för misshandel i bagaget.


———————————————————————————————————————————–
*

HÄR ÄR DE VÅLDS-DÖMDA

SOM ARBETAR ÅT SD

Roger Hedlund, 31,politisk sekreterare.
Brott: Hedlund dömdes för att på nyårsafton 2000 tillsammans med den lokale ledaren för Nationalsocialistisk Front, NSF, ha misshandlat en man. Hedlund ska enligt domen ha sprutat tårgas på mannen varefter NSF-ledaren slagit mannen flera gånger i ansiktet.

Hedlund har under 00-talet blivit partiets starke man i det viktiga Gävledistriktet. – Det är klart att det fanns ett sånt intresse men samtidigt förstod man läget, säger Hedlund om att han gärna ville stå på SD:s riksdagslista men att domen omöjliggjorde det.

Louise Erixon tillsammans med pojkvännen Jimmie Åkesson till höger
och partisekreteraren Björn Söder till vänster.

————————————————————————————————————————–


Louise Erixon, 21, sekreterare åt gruppledaren Björn Söder.

Brott: Erixon, som i dag är Jimmie Åkessons flickvän, dömdes 2006 för att året innan ha misshandlat en 15-årig tjej. Erixon erkände att hon knuffat omkull tjejen, slagit henne i huvudet och bitit henne i kinden.
Erixon dömdes att betala ett skadestånd på 7 000 kronor, vilket hon dröjde med fram till strax före att hon blev kandidat för SD i EU-valet 2009. I ett mejl till Expressen skriver hon att hon ångrar sig: ”Samtidigt har jag och tjejen i fråga för länge sedan rett ut detta och vi är vänner i dag precis som innan incidenten.”

Elias Eriksson, 20, kanslisekreterare.
Brott: Dömdes sommaren 2008 för att tillsammans med en kamrat ha misshandlat en jämnårig med batong på en fest. I samma veva dömdes Eriksson också för att med en kolsyrepistol ha begått två rån, bland annat mot en Pressbyråbutik, och ett rånförsök. Han förklarade rånen med att han pressats på pengar av ett kriminellt gäng.

Eriksson erkände och dömdes till åtta månaders sluten ungdomsvård för misshandel, rån, försök till rån och vapenbrott. – Det där är en väldigt tragisk historia. Det är absolut
inget jag är stolt över, säger Eriksson.

Linus Bylund, 32, pressekreterare åt Jimmie Åkesson.
Brott: Dömdes sommaren 2002 till villkorlig dom för våld mot tjänsteman. Tillsammans med en jämnårig förgrep sig Bylund med våld mot två polismän utanför en porrvideobutik på Hornsgatan i Stockholm en julinatt 1997.

Bylund fattade ett smärtsamt grepp om ena polismannens tumme och dömdes till villkorlig dom för våld mot tjänsteman. Han överklagade men hovrätten fastställde domen. ”För 13 år sedan tog jag en polisman hårt i tummen och jag lovar att aldrig göra om det.” skriver Linus Bylund i ett mejl till Expressen.

-från år 2010

————————————————————————————————————————————

SD-politiker döms

för kvinnomisshandel

En Sverigedemokratisk manlig folkvald politiker i Jönköpings län dömdes på tisdagen för att ha misshandlat en kvinna. Kvinnan och mannens gemensamma barn vittnade om händelsen.

Mannen döms till villkorlig dom för att ha misshandlat och hotat en kvinna i januari i år. Mannen och kvinnan har ett gemensamt barn, men delar inte boende. Rätten lägger stor vikt vid barnets redogörelse över vad som hände i sitt beslut.

Den dömde mannen är folkvald politiker för Sverigedemokraterna och sitter som ersättare i en kommun i Jönköpings län. Om rätten valt fängelsestraff istället för villkorlig dom hade påföljden blivit tre månader. Mannen ska även betala ett skadestånd till kvinnan. /EXPO 2010

————————————————————————————————————————————-

SD-politiker dömd för

Bandidosmisshandel

Kopplingar till MC-gäng. En SD-politiker från Mellansverige dömdes nyligen för våldsamt motstånd och brott mot knivlagen. Expo kan nu avslöja att mannen så sent som 2009 även dömdes för inblandning i en grov misshandel i Örebro där aktiva inom MC-gänget Bandidos var inblandade.

I domen från Örebro tingsrätt presenteras SD-politikern och en idag 33 år gammal man som också dömdes som personer med ”kopplingar till Bandidos Prospect Chapter Örebro”. Det framgår att männen lärt känna varandra i organisationens klubblokal och att de har tillgång till en bil som gänget disponerar.

Brottet ägde rum i juli 2009. Efter att den nu 21 år gamla sverigedemokraten fått sparken från sitt jobb lockade han ut offret, en man han höll ansvarig, från sitt hem i centrala Örebro. Därefter utsattes mannen för en grov misshandel. Efteråt hade han ont i flera veckor, och hans barn blev så rädda att de hade svårt att sova på nätterna.

*dagspress-2011

———————————————————————————————————————————-

Sverigedemokrat stödjer nynazist

Mikael Storm, som andra namn på Sverigedemokraternas lista inför kommunfullmäktigevalet i Umeå, stödjer öppet en kampanj för att frige en Tjeckisk nynazist vid namn Patrik Vondrak.

Kampanjen drivs av organisationerna Göteborgs Fria Nationalister och Info-14, kärnan i den svenska vit makt-rörelsen. Mannen ifråga står som andra namn på Sverigedemokraternas fullmäktigelista i Umeå, och stödjer öppet kampanjen på sin Facebooksida.

– Detta är grupper som utgör den svenska vit makt-rörelsen, det finns så att säga ingen tvekan om vad detta är för politisk rörelse, säger Daniel Poohl, som är chefredaktör på tidningen Expo 2010.

————————————————————————————————————————————-
Elena Yurkovskaya, SD:s EU-kandidat. Foto: Fredrik Persson/Scanpix.

SD-kandidat: Invandrare är
primitiva

Sverigedemokraternas kandidat i EU-valet Elena Yurkovskaya menar att de flesta invandrare som kommer hit är okunniga analfabeter och primitiva individer.

”De invandrare som kommer till Sverige är primitiva individer och många har över
2 000 parasiter i sin kropp.Man måste lära dem från början att inte äta med händerna.De är totalt okunniga och det enda de klarar av är att skrapa tuggummi från gatorna…”

(… hennes uttalande gäller förmodligen alla andra invandrare utom just invandraren Elena Yurkovskaya som bara har 1999 parasiter…)


—-Elena Yurkovskaya—-

Jag är född och uppvuxen i Moskva men bor sedan 12 år i Sverige. Den ingenjörsutbildning jag hade med mig i bagaget har jag inte kunnat få användning för men jag har haft bra arbeten inom vården och jag arbetar nu inom hemtjänsten. Jag trivs bra här på Lidingö…

Tidigare i våras publicerade Kaliber uttalanden från partimöten som spelats in med dold mikrofon. Bland annat hörde vi en av partiets kandidater till EU-parlamentet Elena Yurkovskaya från partiets Lidingögrupp säga att de invandrare som kommer till Sverige är primitiva individer och att många har över 2 000 parasiter i sin kropp.
Nu har hon blivit affischnamn för partiet i EU-valet och när Kaliber idag läser upp det hon sagt, så står hon fast vid sina uttalanden.

Du säger i den här diskussionen att de flesta som kommer hit till Sverige är människor från stenåldern, att man måste lära dem från början att inte äta med händerna, att de kallas för arbetskraft men är totalt okunniga och det enda de klarar av är att skrapa tuggummi från gatorna. Vad bygger det här påståendet på?

– Av bara erfarenheter. Rena rama erfarenheter. Jag jobbade sex år inom vården och då träffade jag massor av sådana människor som knappt kunde läsa vad det står på förpackningen.

Du tycker inte att några av de utlåtandena som du kommit med här är kränkande i sin natur?

– Nej, kränkande är de inte. 

Jag tål ju vilken kritik som helst, om det är konstruktivt och något kan göras åt det.

Editors notes: Var hittar SD alla sina tokstollar någonstans? Samlas alla världens schizofrena wannabes hos SD? 
De flesta personer denna dam träffade inom vården hade säkert vita rockar och i uppdrag att ge henne vård..?

Vilken tur att Elena Yurkovskaya? (dags att byta namn till Ekeroth t ex?) tål kritik eftersom hon tydligtvis är både okunnig, primitiv och troligen även äter med händerna…


Det enda konstruktiva damen kan göra är att ta sin kvast och flyga så långt bort som möjligt… (t ex tillbaka till MOSKVA! -SD inspirerad kommentar…) Efter flygturen kan Elena återgå till jobbet inom vården i sex år till, på den mottagande sidan…

*
—FÖR RYSSLAND - I TIDEN?—
 
De Schizofrenas riksförbund har beslutat att Elena bör ges ett hedersomnämnande. …Hoppas hon får ordning på sina parasiter…

*

——————————————————————————————————————————-

Sverigedemokraternas ungdomsförbunds ordförande Erik Almqvist och vice ordförande William Petzäll. Foto: Kaliber/SR.

SD:s TOP-POLITIKER SPELAR VIT


RASISTISK MAKTMUSIK

*

Vit maktmusik, alltså uttalat rasistisk musik, spelas på sammankomster med Sverigedemokraternas högsta politiska ledning.

Det visar en granskning som Sveriges Radios program Kaliber har gjort. William Petzäll, vice ordförande i ungdomsförbundet säger att man inte spelat låtarna på allvar utan med ironisk avsikt. / 2011

Editors notes: Det finns inga uppgifter om Petzäll hade knarkat eller bara supit på allvar innan han gjorde sitt uttalande med ironisk avsikt…

——————————————————————————————————————————-

SD visste om våldsdom

Sverigedemokraterna i Uppsala visste att deras ersättare i kommunfullmäktige, Joakim Ramqvist Hallin, var dömd för misshandel, men fick ändå fortsatt förtroende. Men när nya brott uppdagades fick han avgå.

– Vi bedömde det som några år bak i tiden och han bedyrade att det var en enskild händelse, säger Joakim Larsson (SD), ledamot i kommunfullmäktige.

Joakim Ramqvist Hallin ställdes inför rätta i veckan, åtalad för narkotikabrott och domen ska meddelas imorgon. Han var redan ersättare för partiet i kommunfullmäktige när han dömdes för smuggling av dopningspreparat 2007, men han informerade inte sitt parti om domen.

Däremot kände partiet till att han år 2000 dömdes för misshandel. Det berättade han för partiet efter valet 2006, men han fick ändå fortsatt förtroende för att behålla sitt uppdrag.

*

——————————————————————————————————————————–

SD-riksdagsman i krogbråk

Enligt anmälan ska mannen ha nekats komma in i på ett vip-rum på krogen och då utdelat flera slag mot vakten. Riksdagsmannen hävdar å sin sida att vakten hoppade på honom när han frågade om han inte fick komma in bara för att han var Sverigedemokrat.

Enligt politikern tog hans två livvakter från Säpo bort klubbvakten, som också har polisanmälts. SÄPO vill inte kommentera händelsen. Det skriver Aftonbladet.

*
———————————————————————————————————————————–

SD-Politiker dömd för förtal

Göta hovrätt dömer Sverigedemokraternas ordförande i Östergötland, Markus Wiechel, för förtal. Hovrätten ändrar därmed Norrköping tingsrätts friande dom.

Saken handlar om att Markus Wiechel påstått att en medlem i Kommunistisk ungdom förmodligen varit med i en attack mot ett utbildningsmöte som Sverigedemokraterna hade i Eslöv 2006.

Wiechel ska nu betala 5 000 kronor i skadestånd till mannen, samt hans rättegångskostnader.

———————————————————————————————————————————

SD:s Petzäll tvångsomhändertagen

för missbruk

Den före detta sverigedemokraten, riksdagsledamoten William Petzäll, har tvångsomhändertagits enligt lagen om vård av missbrukare efter ett beslut i Förvaltningsrätten i Göteborg. Av beslutet framgår att han har missbrukat metadon och valium och tagits in på sjukhus flera gånger.

Enligt sitt juridiska ombud vill Petzäll inte bli omhändertagen utan på frivillig väg bli kvitt missbruket. Han har sökt behandling och varit inlagd på behandlingshem vid två tillfällen.
———————————————————————————————————————————–

SD-politiker misstänks

ha rånat reporter

Åklagare har inlett en förundersökning mot ordföranden i Sverigedemokraternas ungdomsförbund, Erik Almqvist. Misstankarna gäller stöld eller rån av en väska med en kamera från en reporter från P1-programmet Kaliber, som följt partiet under annan identitet.

– Jag kan förstå att de känner sig kränkta. Jag kan förstå att man blir paff. Det tror jag att vem som helst skulle bli. Men att därifrån ta steget till att bete sig hotfullt och stjäla materialet, det tycker inte jag är professionellt, säger Sanna Klinghoffer, producent för Kaliber.

Enligt anmälan till polisen är Erik Almqvist och tre andra Sverigedemokrater misstänka för stöld alternativt rån.

Reportern från P1 programmet Kaliber hade sedan i höstas arbetat under annan identitet för att följa Sverigedemokraterna inifrån. / SR 2009

——————————————————————————————————————————-


Carina Herrstedt (SD)


Dömd 4 gånger för förtal

Riksdagsledamoten Carina Herrstedt (SD) har förlorat fyra förtalsmål i tingsrätten. Carina Herrstedt känner sig förföljd, säger hon i dag till tidningen Skånska Dagbladet, vilket är märkligt anser Jan Jönsson från SKP.

Nyligen meddelades domen från Lunds tingsrätt mot Sverigedemokraternas andre vice ordförande tillika riksdagsledamot, Carina Herrstedt, gällande förtal.

Förtalsdomen grundar sig på att Carina Herrstedt påstod att Jan Jönsson, politisk aktiv i Sveriges Kommunistiska Parti, ville upprätta utrotningsläger för förståndshandikappade och inte, som Skånska Dagbladet skriver, att det var ett ”avkortat utdrag” som publicerades på Carina Herrstedts blogg.

*

—————————————————————————————————————————

SD-politiker dömd för knarkbrott

UPPSALA, 2011, En 32-årig företrädare för Sverigedemokraterna i Uppsala dömdes i måndags till dagsböter för narkotikabrott. Mannen som tidigare dömts för brott, bland annat dopingsmuggling och kvinnomisshandel, lämnade i helgen sina politiska uppdrag.

Domen från Uppsala tingsrätt handlar om en händelse i februari 2008 då en drogpåverkad kvinna som omhändertogs uppgav att hon fått narkotikan från 32-åringen.
Vid en husrannsakan uppträdde han påverkad och blodprover visade att han – trots förnekande – hade amfetamin i kroppen.

Rättegången hölls för en vecka sedan och enligt domen ska han betala dagsböter på totalt 2100 kronor.

År 2000 dömdes han för att han misshandlat sin sambo, 2007 dömdes han smuggling av 3500 enheter dopingmedel som han skaffat under en utlandsresa.

Han misstänks nu efter en skatterevision för bokföringsbrott i sitt företag som handlar med kosttillskott och har även skatteskulder, enligt UNT.

Den 32-årige mannen har sedan 2006 representerat Sverigedemokraterna som ersättare i kommunfullmäktige i Uppsala. Han lämnade i helgen sina uppdrag i samförstånd med partiet sedan brottsmisstankarna blivit kända och han har även sökt utträde ur SD, enligt ett pressmeddelande .

*

———————————————————————————————————————————–

—FÖR ISRAEL – I TIDEN?—

——————————————————————————————————————————–

SD-politiker: ”- Judar styr partiet”

EXPO Publicerad 2012-05-25

Sverigedemokraten Solveig Renhammar-Metus, ersättare i Strömstad kommun, uppger till Expo.se att hon lämnar partiet eftersom det har infiltrerats av judar.

– Något jag tror på mer är Nationaldemokraterna, säger hon.

Solveig Renhammar-Metus är en veteran i Sverigedemokraterna. När partiet för första gången fick kommunala mandat 1991 tog hon plats i Dals-Ed. Idag är Metus ersättare i Strömstads kommunfullmäktige.

På tisdagen skrev hon på Facebook att hon fått nog av partiet, efter att ha läst en artikel om att Sverigedemokratisk Ungdom inte skulle få talartid under Almedalsveckan. Metus kopplade beslutet till att ungdomsförbundets ordförande Gustav Kasselstrand i en debattartikel i Aftonbladet kritiserat moderpartiets hållning i Israel och Palestina konflikten.

”Att peta sitt eget partis ungdomslag och framtid från Almedalen (om det är sant?), är både en skymf mot ungdomarna och en stor skandal för ett riksdagsparti.

P g a SDU uttalade sig positivt till en Palestinsk stat och pga en klick zionister styr hela partiet (sic)”, skrev Metus.

Till Expo.se säger Metus att det är specifikt judar som har infiltrerat partiet.

*Ted Ekeroth arbetar hårt för att SD skall tillvarata Israels Sionistiska intressen…
*Illmar Reepalu råkade avslöja den tabubelagda sanningen inom svensk politik…
——————————————————————————————————————–

– Sverigedemokraterna arbetar inte för Sverige längre. De har infiltrerat partiet. Jag tror inte Åkesson har så mycket att säga till om längre. Han låter dem styra, säger hon.

Metus hävdar dessutom att judar har ett mål av att ta över Europa, därför har de påverkat Sverigedemokraterna och skapat partiets antimuslimska agenda.

– Muslimer accepterar inte det här, de lägger sig i. Så jag förstår om de är rädda för dem.

Ytterligare ett skäl till att Metus lämnar Sverigedemokraterna är att hon tycker att partiet blivit allt för toppstyrt och att det inte lyssnar på gräsrötterna.

Solveig Renhammar-Metus uppger att hon funderar på att ansluta sig till Nationaldemokraterna. Hon vill dock läsa på mer om partiet innan hon bestämmer sig. Metus kommer att lämna sin plats som ersättare i kommunfullmäktige inom kort./ EXPO

 (Expo.se har säkert sin egen agenda genom sin publicering av den här artikeln. UM-bloggen väljer ändå att publicera den eftersom Metus bara säger ungefär samma sak som ett stort antal andra personer gör på nätet.  Läs gärna UM-Bloggens artikel om Ilmar Reepalu så blir helhetsbilden kanske något klarare. /Reds Anm.)

Gustav Kasselstrand håller Sverige flaggan högt under SDU:s demonstrationer.

———————————————————————————————————————————–


Sd-politiker dömd för misshandel
MALMÖ 2011. Den skånske SD-politikern slog mc-hjälmen i ansiktet på den 31-åriga kvinnan.
Nu döms han till villkorlig dom, samhällstjänst och får betala henne skadestånd.  - Jag är jättenöjd, säger kvinnan.

I början av september körde kvinnan in på den gata där kommunfullmäktigeledamoten bor.
– Han stod i gatan och diskuterade med en kvinna som skulle fickparkera. Jag hade svårt att komma fram och fick stanna till. Plötsligt kom det barn på sparkcykel och jag tutade en gång för att göra paret uppmärksamma, berättar kvinnan.

Slet upp dörren

- Mannen kom då emot mig med en mc-hjälm i handen, slog den i framrutan och slet sedan upp förardörren. Han tyckte att jag skulle ”coola ner mig”…
Kvinnan försökte förklara varför hon tutat.

- Han blev då hotfull och försökte tränga sig in i bilen. När jag hotade att ringa polisen tog han ett steg tillbaka och drämde mc-hjälmen rätt i ansiktet på mig.

Sjukskriven en vecka

- Min sambo larmade polisen och sedan åkte vi till sjukhuset.
Hon klarade sig undan med en rejäl blåtira men fick sjukskriva sig i en vecka.

- Jag förstår fortfarande inte vad som fick honom att agera som han gjorde, säger kvinnan.
Politikern åtalades för misshandel och i måndags hölls rättegången. Han dömdes till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst samt 9 423 kronor i skadestånd.

*

——————————————————————————————————————————

Sverigedemokraterna Bröderna Ekeroth, där Kent numera sitter i riksdagen har  startat den hatpropagerande s.k. Antiislamiserings fonden som samlar in pengar för att möjliggöra föredrag och andra kampanjer som uppmanar till motvilja mot muslimer.

Detta innebär i praktiken att en svensk riksdagsledamot är aktivt sysselsatt med kampanjer som tangerar begreppet hatbrott, (att skapa missaktning för grupp av människor), och borde omgående bli föremål för mera djupgående granskning och utredning.

*
—————————————————————————————————————————————

SD-politiker åtalas för

våld mot tjänsteman

En av toppnamnen inom Sverigedemokraternas organisation i Göteborg åtalas för våld mot tjänsteman. Han påstås ha gett en busschaufför ett hårt slag, som resulterade i en spricka i ett revben. Mannen nekar.

Målsäganden aktiverade sitt överfallslarm, polis dök upp på platsen och tog upp anmälningar och vittnesmål. Offrets historia stöttas av en kille i 20-årsåldern, som befann sig alldeles i närheten. Den unge mannen uppger sig också ha hört hur Sverigedemokraten ropade ”svartskalle” till bussföraren.

SD-politikern konstaterar i förhören att chauffören spärrat mittgången, att han själv hade händerna upptagna av en matkasse och en mobiltelefon och därför inte hunnit plocka fram sitt färdbevis ännu. Efter en läkarundersökning har en fraktur på ett revben noterats. Hur ser du på det?

– Så kraftigt var det absolut inte. Det där har han fått på något annat sätt. Busschauffören kräver 16 000 kronor i skadestånd, för kränkning, sveda och värk samt förlorad arbetsförtjänst under sjufrånvaro.

———————————————————————————————————————————-

Sverigedemokrat anhållen – misstänks för grov kvinnofridskränkning

En Sverigedemokrat i Blekinge har gripits och anhållits misstänkt för grov kvinnofridskränkning.Mannen, som är ledamot av socialnämnden i Karlskrona, greps i onsdags kväll efter att ha anmälts av sin sambo för andra gången på bara två dygn.

Politikern har nu sex anmälningar på sig. Politikerbloggen konstaterar att Sverigedemokraterna har “krafttag mot brottsligheten” högt på agendan. Partiet vill bland annat “kraftigt skärpa straffen för grova och upprepade brott”. / TV4 se

*

———————————————————————————————————————————–

SD-politiker fälld


för kvinnomisshandel
JÖNKÖPINGS LÄN | SD-politikern gav ett hårt slag med öppen hand mot den kvinna som har ett gemensamt barn med. Han ska även ha hotat kvinnan.

En Sverigedemokratisk politiker i Jönköpings län har dömts för att ha misshandlat en kvinna. Mannen döms till villkorlig dom med 100 timmars samhällstjänst för att ha misshandlat och hotat en kvinna i januari i år. Mannen har delvis erkänt misshandeln som inträffade i början av januari.

Han medger att han drog ner kvinnan på golvet och därefter satte sig gränsle över henne och utdelade ett slag med öppen hand mot hennes ansikte. Däremot vill han inte kännas vid att han ska ha utdelat ytterligare ett slag mot kvinnan. Han nekar även till att ha hotat att döda kvinnan, men det hörde parets gemensamma barn som försökte få fadern att lämna bostaden.

Tingsrätten slår fast att kvinnan har lämnat en trovärdig redogörelse för vad som har hänt. Även barnets utsaga bedöms som mycket trovärdig. Förutom den villkorliga domen med samhällstjänst på 100 timmar döms SD-politikern även att betala 30 534 kronor i skadestånd till kvinnan bland annat för vårdavgifter och sönderslagna glasögon.

———————————————————————————————————————————-

BoU-ersättare (SD) misshandelsåtalad

Är det lämpligt att en Sverigedemokrat som åtalats för misshandel och hot behåller sin ersättarplats i hemkommunens barn- och utbildningsnämnd? Eller, kanske ännu mer kontroversiellt, ersättarplatsen i kommunfullmäktige?

Mannen representerar Sverigedemokraterna i Sävsjö, där gruppledaren i fullmäktige, Arne Årevall, inte anser att åtalet har någon betydelse för partiets förtroende för den åtalade. ”Det var jag personligen som låg bakom att han nominerades till ersättarposten i barn- och utbildningsnämnden.”

”Han är åtalad men inte dömd”, slår Arne Årevall fast. ”Vi får ta ny ställning den dag om en eventuellt fällande dom kommer.”

————————————————————————————————————————————

Två SD-politiker polisanmäls av egna

augusti 2001 Borås/TT

Två sverigedemokratiska kommunpolitiker i Borås polisanmäls av sex av sina egna partikamrater, som anklagar dem för ekonomiska oegentligheter.

Polisanmälan berör bland annat 63 000 kronor som partiet fått från kommunen för en så kallad blocksekreterartjänst, skriver Borås Tidning. Åklagare ska nu avgöra om en förundersökning kommer att inledas.

Misstänkt = Krister Maconi och SD i Borås

57-årige Krister Maconi är Sverigedemokraternas starke man i Borås och titulerar sig säljare. Maconi sitter i kommunstyrelsen och i kommunfullmäktige, där han är partiets gruppledare. Han är även vice ordförande för Sverigedemokraterna i Borås och andre vice ordförande för partiet i Sjuhärad.

I valet 2010 fick Sverigedemokraterna sex mandat i fullmäktige i Borås. I kommunstyrelsen är Krister Maconi partiets ende ledamot.

————————————————————————————————————————————-

Ung Sverigedemokrat

häktad för kvinnovåld

KARLSKRONA 2009,  En Sverigedemokrat med ett politiskt uppdrag sitter häktad för grov kvinnofridskränkning. Richard Jomshof, ordförande för Sverigedemokraterna i Karlskrona, beklagar det hela men menar att den åtalade inte längre är politisk aktiv i partiet:

- Jag har bett honom avsäga sitt uppdrag, men inte fått något svar.

*

——————————————————————————————————————————–

SD-kandidat anmäld för misshandel

Stockholm 2010

En av Sverigedemokraternas riksdagskandidater hamnade natten till söndagen i bråk vid Stureplan i centrala Stockholm, uppger sajten Nyheter 24.

Enligt polisanmälan ska han tillsammans med två andra partimedlemmar ha misshandlat en förbipasserande som attackerat dem verbalt. Männen ska ha slagit, sparkat och sprejat mannen i ansiktet.

*

————————————————————————————————————————————–

Biskopen i bråk

med Sverigedemokrater

Publicerad 2010-07-06

”Deras vidriga budskap strömmade ur högtalarna”

Visby- Sverigedemokraternas vidriga budskap strömmade ur högtalarna och jag vill inte att det ska förknippas med Svenska kyrkan, rasar biskopen..

Biskop Lennart Koskinen hamnade i bråk med Sverigedemokrater i går eftermiddag.
Tumult uppstod och Säpo fick ge emellan och lugna ner biskopen.

*

————————————————————————————————————————————

Vogel utesluts ur SD

Leif Vogel, Sverigedemokraten i Knivsta kommunfullmäktige som gjort rasistiska  uttalanden i e-post till UNT, Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter, tvingas nu lämna partiet och sina förtroendeuppdrag.

Det meddelade Sverigedemokraternas pressansvarige Matin Kinnunen på onsdagen. Beslutet motiveras med att Vogel uttryckt sig på ett sätt som inte är förenligt med en person som företräder partiet.

Leif Vogel har efter en en artikelserie i SvD som  beskriver situationen i i fuktskadade bostadshus i Rinkeby och Tensta anklagat och lagt skulden på hyresgästerna med utländsk bakgrund.

*

————————————————————————————————————————————–

SD-ledamöternas taxiresor
– en svindyr historia

2011-09-28

Sverigedemokraternas entré i riksdagen har kostat skattebetalarna en halv miljon i extra taxikostnader. Det visar en granskning som Dagens Nyheter har gjort.

Den totala kostnaden för SD-ledamöternas taxiresor uppgår till 626.369 kronor för de 20 ledamöterna – i snitt drygt 31.000 kronor per person.

”Flitigast av alla är avhopparen William Petzäll som åkt taxi för 107.000 kronor. Om inget annat beslut fattas så får Petzäll fortsätta åka taxi som politisk vilde under de närmaste tre åren.”

 Som en jämförelse har Vänsterpartiets 19 ledamöter åkt taxi för 164.611 kronor, eller 8.663 kronor per ledamot. Det innebär att Sverigedemokraternas ledamöter kostat nästan en halv miljon kronor mer i kostnader än Vänsterpartiet.

——————————————————————————————————————————–

*Unga Sverigedemokrater i ett Sydstats-inspirerat fackeltåg*

————————————————————————————————————————————–

Karl Olof Marcus Uvell – Timbros VD – tycker till…

Han är född 24 augusti 1971, sedan den 1 oktober 2010 vd för Stiftelsen Fritt Näringsliv/Timbro. Uppvuxen på Mariehem i Umeå.

Tidigare senior partner vid Kreab, vd för opinionsmätningsföretaget Demoskop, opinionsanalyschef vid Svenskt Näringsliv och grundare av och vd för omvärldsanalysföretaget United Minds.

Uvell sitter i styrelsen för Skattebetalarnas förening och satt tidigare i styrelsen för Centrum för rättvisa.

Han har tidigare också varit redaktör för Fria Moderata Studentförbundets tidskrift Svensk Linje och varit aktiv i MUF och moderaterna i Västerbotten.

—————————————————————————————————————————————

Rätten stänger av Sverigedemokrat

Publicerad 24 september 2011 6.30

Malmö. Cay Elané (SD) har stängts av sex månader från uppdraget som nämndeman i Malmö tingsrätt. Det mycket ovanliga beslutet togs efter att Elané uteblivit från förhandlingar, ställt egna frågor i rätten och ifrågasatt en åtalads rätt till tolk.

De politiska partierna nominerar nämndemän till tingsrätten. Valresultatet styr alltså nämndemannakårens sammansättning.
Sverigedemokraten Cay Elané sitter i Malmö kommunfullmäktige och har fram till i måndags haft uppdrag som nämndeman i Malmö tingsrätt.

Då tog tingsrättens lagman Eva Wendel Rosberg beslutet att stänga av Elané som nämndeman i sex månader, längsta möjliga avstängning enligt rättegångsbalken. Av lagmannens beslut framgår att Cay Elané ”kommit för sent till förhandlingar, uteblivit från möten utan att höra av sig och uppträtt olämpligt”.

– Att stänga av en nämndeman är ett väldigt, väldigt ovanligt beslut, säger Eva Wendel Rosberg.

Bland lagmannens noteringar finns uppgifter om att Cay Elané har avbrutit försvarare och ställt egna frågor till tilltalade.

I mars ställde rättens ordförande in en förhandling eftersom det saknades tolk till den åtalade. Cay Elané ifrågasatte beslutet och menade att rätte­gången kunde genomföras ändå.

———————————————————————————————————————————

Peer Pedersen, även känd som peerpede, sitter i dag i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Östra Göinge i Skåne. Här berättar han om hur hans ”klan” i Göinge skall stoppa den s.k. Islamiseringen…

———————————————————————————————————————————–

Sverigedemokraternas Riktiga Historia
Another great Under Mattan Opinion


SVERIGEDEMOKRATERNA – SVERIGES STOLTHET! (repris)
Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
—————————————————————————————————–

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna. Juridiskt ansvar ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat, hets och bullshit plockas bort.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s